Blog, Skinformation

Cum să scapi de milia 

cum-sa-scapi-de-milia

Milia apare când te aștepți mai puțin. Mici umflături albe și nedureroase pe nas, obraji sau, cel mai des, în zona ochilor, supărătoare ca aspect. Dacă încerci să le strângi între degete, nu iese nimic, iar pielea fiind subțire, se irită ușor și doare. Iată cum să scapi de milia.

Ce este Milia?

Milia sunt mici chisturi din keratină, nu acnee, deși seamănă la aspect cu ea. Este cauzată de acumularea de celule moarte de piele și de sebum în porii înfundați. Deși arată ca un punct alb, este dificil de extras și adesea necesită un instrument special pentru a scoate de sub piele punctul alb și dur la atingere. Milia nu provoacă în general durere sau disconfort. Aceste umflături albe mici pot apărea indiferent de vârstă sau tip de piele, dar sunt mai răspândite la persoanele cu leziuni solare cronice. Se găsesc în mod obișnuit pe față, în special pe nas, obraji și în jurul zonei ochilor.

Poți preveni milia?

Ca și în cazul acneei, milia poate fi prevenită și tratată prin mai multe moduri. Iată ce metode te pot ajuta să o ții sub control.

  •  Exfoliere regulată

Exfolierea regulată a pielii ajută la eliminarea celulelor moarte și previne acumularea acestora în pori. Folosește un exfoliant chimic cu ingrediente precum acidul salicilic sau acidul glicolic pentru a menține porii curați.

  • Produse de curățare blânde

Folosește produse de curățare non-iritante pentru a preveni înfundarea porilor. Evită produsele prea grase sau uleioase, deoarece acestea pot contribui la formarea miliei. Dacă îți cureți pielea prin metoda double cleansing, asigură-te că vei curăța foarte bine pielea mai ales în jurul ochilor cu pasul al doilea, al gelului sau spumei de curățare.

  • Hidratare corectă

Menținerea unei hidratări echilibrate este esențială. Folosește o cremă hidratantă potrivită pentru tipul tău de ten, astfel încât să previi producția excesivă de sebum, care poate contribui la formarea miliei.

  • Tratamente topice

Anumite tratamente topice pot fi eficiente în tratarea miliei. Produsele care conțin acid salicilic, retinol sau niacinamidă pot ajuta la desfundarea porilor și la prevenirea formării chisturilor.

  • Vizite la dermatolog

În unele cazuri, poate fi necesar să consulți un dermatolog pentru a extrage milia. Dermatologul poate folosi instrumente sterile pentru a extrage chisturile în mod sigur și eficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *