Fără categorie

Tehnici de bază în make-up pentru un ten acneic

de-la-z-la-alpha-cum-sa-infrunti-provocarile-acneei

A avea un ten acneic poate fi o provocare atunci când vine vorba de aplicarea machiajului. Totuși, cu câteva tehnici corecte și produse potrivite, poți obține un look proaspăt și impecabil. Ideal este să lași pielea cât mai liberă, dar, dacă vrei look-uri diverse, iată câteva sfaturi și tehnici de bază în make-up pentru un ten acneic:

1. Curăță și hidratează întâi

Începe întotdeauna cu o curățare delicată a feței pentru a îndepărta impuritățile și excesul de sebum. Apoi, aplică o cremă hidratantă non-comedogenică, care să nu obstrucționeze porii și să pregătească pielea pentru machiaj.

2. Folosește un primer matifiant

Poți să previi strălucirea excesivă și să asiguri o bază uniformă pentru machiaj. Aplică un primer matifiant pe zonele unde pielea are tendința de a deveni grasă, cum ar fi zona T (frunte, nas, bărbie).

3. Maschează imperfecțiunile cu un corector

Aceasta este una dintre tehnicile de bază în make-up pentru un ten acneic. Aplică un corector de culoare potrivită pentru a acoperi imperfecțiunile și petele roșii cauzate de acnee. Alege un corector cu o textură ușoară, care să se potrivească perfect cu pielea ta și să ofere o acoperire naturală.

4. Aplică fond de ten

Optează pentru un fond de ten cu o acoperire medie spre mare, dar care să fie non-comedogenic și să nu obstrucționeze porii. Aplică-l cu degetele, ideal, sau cu instrumente precum o pensulă sau cu un burete de machiaj. Dar numai dacă le speli corect după fiecare utilizare și schimbi burețelul foarte des! Burețelul, altfel, poate fi o sursă veritabilă de bacterii.  

5. Setează machiajul cu pudră translucidă

Pentru a preveni strălucirea excesivă și pentru a fixa machiajul în loc, aplică o pudră translucidă. Favorizează zonele unde ai aplicat corector și fond de ten.

6. Evită produsele pe bază de ulei

Atunci când alegi produsele de machiaj, evită produsele care conțin uleiuri și ingrediente comedogenice, care pot obstrucționa porii și pot agrava acneea.

7. Accentuează alte trăsături ale feței

Există multe tehnici de bază în make-up pentru un ten acneic, dar aceasta reprezintă chiar un truc important. Pentru a distrage atenția de la imperfecțiunile pielii, accentuează alte trăsături ale feței, precum genele, sprâncenele sau buzele. Folosește mascara de volum, creion de sprâncene sau ruj în nuanță captivantă. În acest mod, poți lăsa pielea mai liberă. 

8. Îndepărtează machiajul corect

La sfârșitul zilei, îndepărtează machiajul cu blândețe și folosește un demachiant non-iritant pentru a preveni iritațiile și inflamațiile.

Cu aceste tehnici de bază și folosind produse potrivite, poți obține un look proaspăt și impecabil chiar și cu un ten acneic. Este important să alegi produsele care nu obstrucționează porii și să îți acorzi timpul necesar pentru a pregăti și a îngriji pielea înainte și după aplicarea machiajului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *